Hummeri nimeltä Frank – Frank the Lobster

Frank the Lobster is a short animation film about a lobster called Frank. He lives in a lobster tank in a fancy restaurant as a mascot. Other lobsters are picked to be eaten, but Frank always remains in the tank.
Frank is depressed because he has never been chosen. As Frank sees it, being picked is wonderful and something worth pursuing. He doesn´t know what being picked actually means – not that it even matters to him – he just wants to be chosen.
One day the fishermen don´t catch any lobsters. The restaurant receives the message with shock. At the same time, a demanding client – a rude guzzler – orders the lobster soup.
The young fisherboy doesn´t know that Frank is a mascot and snatches him. Frank is happier than ever – he has been chosen! Frank happily clicks his claws knowing that he is about experience the fulfillment of his life.

Hummeri nimeltä Frank on lyhyt animaatioelokuva Frank nimisestä hummerista, joka elää hienostoravintolan akvaariossa.
Frank on elänyt akvaariossa viisitoista vuotta. Keittiöhenkilökunta on rauhoittanut Frankin maskotiksi jo vuosia sitten – Frank kuuluu ravintolaan muun henkilökunnan ohella -ravintolan nimikin on nykyään Frank’s.
Frank on masentunut koska ei ole koskaan tullut valituksi. Frankin näkökulmasta valituksi tuleminen on jotain hienoa ja tavoittelemisen arvoista. Hänellä ei ole tietoa siitä, mitä valituksi tuleminen merkitsee – eikä sillä Frankille ole merkitystäkään – hän haluaa tulla valituksi tarkoitti se sitten mitä tahansa.
Eräänä päivänä hummerit loppuvat merestä. Viesti kulkee Frank’s ravintolaan, jossa järkytys on suuri. Vaativa asiakas – inha syöppö – tilaa hummerikeiton. Kalastajapoika ei tiedä että Frank on maskotti ja nappaa tämän säkkiin. Frank on onnellisempi kuin koskaan – hänet on valittu! Frank naksuttelee saksiaan tietäen, että hänen elämänsä täyttymys on edessä.
Kiitollinen kokki nappaa Frankin säkistä ja pudottaa sen kattilaan. Suru valtaa keittiön kun virhe huomataan – hetken mietittyään henkilökunta päättää tehdä Frankille kunniaa ja laittaa ruoan valmiiksi. Henkilökunta katselee kun Frank tarjoillaan inhalle syöpölle. Syöppö alkaa syödä annostaan ja kasvoille nousee hymy – hummeri on täydellistä! Henkilökunta itkee ja nauraa riemuissaan. Kuulemme onnellisen Frankin äänen, hänen unelmastaan tuli totta, hänet valittiin!

Cast

Frank – Juha Muje
Urpo, Hovimestari – Mikko Kaukolampi
Kokki, Apukokki – Tuomas Uusitalo
Tarjoilijattaret – Kirsi Mäkelä
Pikkupoika – Mika Purola

Crew

Director : Mika Purola
Screenwriter : Mika Purola
Lead animator : Jan Andersson
Animators :
Kaisa Penttilä
Mark Ståhle
Reetta Neittaanmäki
Erica Weiste
Sound design ; Janne Jankeri
Music : Jarno Sarkula
Producer : Patrik Sigmundt
Executive Producer : Liisa Penttilä-Asikainen, Edith Film

Gallery

Contacts

Patrik Sigmundt / Producer
Edith Film
Pälkäneentie 19 A,00510 Helsinki
patrik@edithfilm.fi
+358 50 380 6320